Založ si blog

Dnes stručne: Machiavelli, Kant, Hobbes – no vládca bez suity je nikto.

Čo je vojna? Je to v skutočnosti chamtivosť jedného človeka. Je to chorý sociopat s takou nenásytnosťou a pýchou, že až začína vojnu.

Všetko ostatné sú zámienky, sú to rozprávky pre ľudí. On potrebuje cudzie, a práve preto začína vojnu. Chce olúpiť, ožobračiť národ, chce ho pokoriť a urobiť svojím otrokom.

6 000 rokov nazad

Súčasná história začína vytvorením spotrebiteľského formátu. Všetko čo bolo pred 6000 rokmi, bolo prakticky všetko vymazané. Človek človeku sa stal vlkom. Bolo to obdobie, kedy jeden človek začal dominovať nad druhým. Objavil sa pán a objavil sa otrok.

Kto je z histórie najznámejší? Chorí sociopati. V skutočnosti sú to zvery a nie ľudia. Máme dejiny o ľuďoch? Máme dejiny o zveroch – kto koho zožral, koľko ľudí zničil… toto sú naše dejiny a týmto sa pýšime?

Stojí za to spomínať si túto minulosť? Možno poviete: „zabudnime na to, bude lepšie nespomínať..“ NIE, pamätať si treba, všetko si treba pamätať, aby sa nám história neopakovala.

Platónovia a Kántovia

Keď ti vládca hovorí: „choď a bojuj“, vezmi vládcu a postrkuj ho pred sebou, on je ten, čo ťa volá do vojny. A kto je vládca? Bez suity je to nikto. Je to choré zviera, ktoré postrkuje ľudí do vojny. Čo v tom prípade treba robiť? Postrkovať ho pred sebou – druhí ich postrčia z opačnej strany a tu máte show, bavte sa.

Vojny nie sú prirodzeným stavom. Všetci títo Platónovia, Kantovia a iní filozofi, na základe ktorých sformovali ospravedlnenie otrokárskeho systému, no nie je to tak?

Sú to tí, ktorých ústami tak povediac, sa ľudia, ktorí vládli druhým ľuďom, snažili ospravedlniť svoje vládnutie, svoju krutosť a neľudskosť. Práve preto ich aj propagovali, dodnes sa tento Platón všade študuje. A takisto Machiavelli, Kant, Hobbes a všetci ostatní. A prečo? Učia o spotrebiteľskom formáte. Rozprávajú, že človek bez vojny – to je nereálne. Že človek aj tak musí bojovať. No človek nesmie bojovať, pretože nie je nič cennejšie ako ľudský život.

Pojem vojny v Tvorivej spoločnosti existovať nemôže, hodnota Života človeka je nad všetkým.

Zdroj: relácia Tvorivá spoločnosť, Youtube

Čakáme na zmeny, nádeje vkládajúce do tých, na ktorých padla voľba náš všetkých.

20.03.2021

Všetci sme ľudia. Sme tu, aby sme žili. Čakáme na zmeny, nádeje vkládajúce do tých, na ktorých padla voľba náš všetkých. A kedysi sa rozhodlo, že niekto bude náš osud riešiť niekto za nás. Svoje práva sme predali. Svoje rozhodnutia tiež. Je potom jednoduché niekoho viniť, na niekoho ukazovať, nemusieť nič riešiť, iba kritizovať. Dokedy však sme v tomto [...]

Matovič spravil reálne skvelý job!

07.03.2021

Aj takto znel názor mojej známej. Je to osôbka, ktorá vidí z viacerých uhlov, no vždy navonok vyjde s tou „svetlou časťou“. Je to človek, ktorý každý deň maká na dobrovoľníckych projektoch do skorých ranných hodín. Nepreháňam, každý deň. To chce silného ducha. 🙂 GOOD JOB, MAN. “…spravil úžasnú robotu!” Prihodil do ohňa pár dní po nástupe do [...]

My ako 99% nerobíme nič. Za to 1% profesionálnych klamárov maká jak ďábel.

01.03.2021

Tento článok píšem na popud info o povinnom zavedení respirátorov a zákazu vychádzania po 20.00hod. Toto jedno percento je dnešným odrazom našej doby nežitia. Správy v TV pozerajú od dôb korony akcie aj tí, ktorí TV news pozerali sporadicky. Pretože chcú byť v obraze – no kam smerujeme svoju pozornosť, tam aj sme, drahí moji priatelia. Kam toto naše [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 21291x
Priemerná čítanosť článkov: 3042x

Autor blogu