Založ si blog

Čakáme na zmeny, nádeje vkládajúce do tých, na ktorých padla voľba náš všetkých.

Všetci sme ľudia. Sme tu, aby sme žili. 

Čakáme na zmeny, nádeje vkládajúce do tých, na ktorých padla voľba náš všetkých. A kedysi sa rozhodlo, že niekto bude náš osud riešiť niekto za nás. Svoje práva sme predali. Svoje rozhodnutia tiež. 

Je potom jednoduché niekoho viniť, na niekoho ukazovať, nemusieť nič riešiť, iba kritizovať. Dokedy však sme v tomto stave, sú prázdne všetky sľuby i naše nádeje. 

Od koho očakávame, že nám to splní? Od tých, ktorým sme dali našu právomoc? 

Dali sme im naše blaho, práva i naše zmýšľanie. My ako ľudia chceme žiť v mieri, v láske a v šťastí, v priateľstve, v útulnom byte byť, v útulnom dome žiť. 

Z balkóna sa pozerať do záhrady, kde rastú kvety, kde vôňu trávy človek cíti, kde sa hrajú deti, kde sedíme radi. 

Kde život cítime, kde nie je nenávisť a pohŕdanie voči sebe, kde otvárame nový deň a objavujeme planéty, staviame si nové cesty a podnety, hlbiny oceánu preskúmame, na cestu vo svojom vnútri sa dáme, spoznáme dimenzie iné a seba skutočných, spoznáme hĺbku krásy spoločnej. Tej krásy, ktorú sa v tomto svete každý do istej miery bojí otvoriť. 

Veď v spoločnosti, kde vo svete vládne zisk, je lepšie svoju čistotu skryť. 

Čože je toto svet, o ktorom sme snívali? Je to svet, ktorý sme detskými očami objavovali? Čože je to svet, ktorý by sme chceli svojim deťom zanechať? 

Pozrime sa na dnešné dialógy, ako sa vo svete rozpráva, do stĺpcov novín sa píše a závery náš nepotešia, aké sú hriešne. To už sme sa na koniec dostali? 

Už sme všetko zabudli? Prečo, kde sme a časom plytváme napriek tomu, že máme len jeden život. Všetko môže byť inak. Stačí len úprimne milovať a druhého na spoločnej ceste ctiť. Keď to spoločné s každým na svojej ceste zdieľaš v dialógu, nie v mocia, ale v mieri s ním zmýšľaš, Teraz vidíš osud, ktorý sa úmyselne formuje v spotrebiteľských podmienkach. 

Chápeme, že teraz osud čaká, aká voľba padne od každého človeka. Či ostane svet spotrebiteľský, kde hnijeme v utrpení a chradneme v nepriateľstve? Alebo urobiť krok a spojiť sa so všetkými, vynaložiť úsilie a vytvoriť budúci svet, svet tvorenia, kde je človek človekom. Kde je na prvom mieste človek a jeho poznanie obnáša mnoho ciest. V každom z nás na tejto planéte je táto vízia. Vytvorme spoločenstvo, v ktorom to stojí za to. A každý z nás chce budovať spoločnosť tvorivú. A teraz je čas o tom hovoriť všetkým. 

Samozrejme, každý si volí sám, v akom svete chce žiť. No podmienky vieme vytvoriť lepšie. Je to o pravde, o čase a o evolúcii. 

Hovorí o tom už každý. Dnes je online globálna konferencia o 16.00hod “O čom snívali proroci”. Odporúčam tým, ktorí majú záujem žiť v krajšom svete plnom lásky, lepších technológii a nie v otroctve s tyranmi na vrcholku pyramídy. 

Zdroj: Nyní přišel čas TVOŘIT! Jsme lidé, jsme zde, abychom Žili. Ty můžeš toho udělat hodně!

Matovič spravil reálne skvelý job!

07.03.2021

Aj takto znel názor mojej známej. Je to osôbka, ktorá vidí z viacerých uhlov, no vždy navonok vyjde s tou „svetlou časťou“. Je to človek, ktorý každý deň maká na dobrovoľníckych projektoch do skorých ranných hodín. Nepreháňam, každý deň. To chce silného ducha. 🙂 GOOD JOB, MAN. “…spravil úžasnú robotu!” Prihodil do ohňa pár dní po nástupe do [...]

My ako 99% nerobíme nič. Za to 1% profesionálnych klamárov maká jak ďábel.

01.03.2021

Tento článok píšem na popud info o povinnom zavedení respirátorov a zákazu vychádzania po 20.00hod. Toto jedno percento je dnešným odrazom našej doby nežitia. Správy v TV pozerajú od dôb korony akcie aj tí, ktorí TV news pozerali sporadicky. Pretože chcú byť v obraze – no kam smerujeme svoju pozornosť, tam aj sme, drahí moji priatelia. Kam toto naše [...]

Dnes to nebol Matovič. Vytočil ma klient.

12.02.2021

Všetci si ideme svoje. Dnes ma vytočil klient. Tisíc čertov do mňa. A čo ďalej? Mám chodiť po byte a nadávať dokola ako chorá vrana? Keby ma aspoň počul! Ale počul ma len môj šéf. A ďalej ešte čo? Komu by som ešte tak pokazila náladu svojimi nevybúrenými démonmi? Dala som si čokoládový koláč a napísala dlhý mail priamo dotyčnej firme, [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 21285x
Priemerná čítanosť článkov: 3041x

Autor blogu