Založ si blog

Príbeh obyčajných ľudí bez Igora Matoviča

Pár dní dozadu som sa rozprávala s kamarátom o dnešnej situácii, vraví „aaa, veď my sa máme dobre, vôbec nič sa nedeje“.

Nuž, pravda je v tom, že ja osobne tiež nevidím rozdiel, akurát som teraz viac lenivejšia, nemám systém, vstávam neskôr a robím kľudne od obeda do večera (lebo robím z domu).

Avšak, my v Bratislave – ok – teda ľudia okolo mňa sa reálne majú tak isto, majú sa dobre.

Áno, veľa z nás sú egoisti. Sklamem vás – všetci sme, no niekto vie seba kontrolovať o trošku viac.

Faktom je, že reálne už množstvo ľudí došlo o prácu, úspory, majetky. V Bratislave, i vo zvyšku našej nádhernej krajiny. Za posledné roky pribudlo veľa nových alternatívnych médií – akokoľvek, bez ohľadu na to, že sú definované ako konšpiračné, dezinformačné atď. som si položila otázku „Zamyslel sa vôbec niekto nad tým, prečo tu máme taký nárast alternatívnych médií?“

Je mi teraz jedno, kto má a nemá pravdu, či sa niekto pomýlil v štatistike alebo preklade z jazykov a pochopil veci inak, resp. nepochopil a vznikol článok… ide o to, že začali písať obyčajní ľudia, ktorí sa chcú vyjadriť. Prečo?

Lebo sú nespokojní s aktuálnou situáciou a vidia, že v mainstreamových médiách veci chýbajú, alebo sú príliš nafúknuté, nekorešpondujú nadpisy s obsahom (veľa ľudí číta len nadpisy) atď.

Zo svojich skúseností vidíme ako si babička v obchode berie dva rožky, maslo a mlieko. No a čo mňa zaráža najviac, že títo ľudia majú často veľký smútok v očiach. Nejdem ani hovoriť o viac početných rodinách, kde sú všetci doma 24/7, deti sa učia tak 4 hodiny denne a rodičia v tom bláznovstve pracujú.

Je to realita a štát = vláda, to nerieši. Všimnime si, že veci sa riešia až vtedy, keď obyčajní ľudia na daný problém poukazujú. A množstvo iných sračiek. A nie len to, tých ľudí musí byť dostatok. A nemyslím tým verejné víkendové štrajkovačky ( tým sa nikdy nič nevyriešilo, akurát sa tým podporuje priamy odpor, básnicky povediac Tanec Démonov..).

Ja viem, my už sme za tých 6000 rokov zvyknutí na systém hierarchie, a čo viac, učíme sa históriu od Sumerov (aj keď ja osobne sa pamätám na rôzne druhy vojen vo svete a veľké mená, ktoré dobili ďalší kút Zeme a dnes sú po nich pomenované ulice, budovy, alkohol, syry..).

Dávno pred Sumermi bola na Zemi lepšia spoločnosť. Spoločnosť, kde ľudia boli jednotní ( všimnite si, aj Biden počas inaugurácie hovoril dosť dlho o potrebe jednoty USA). Na Zemi „vládli“ duchovno-morálne hodnoty. Jednota neznamená, že mi teraz niekto vlezie do chladničky – práveže naopak – človek je taký čestný, že sa jej ani nedotkne. A prečo by sa aj mal? Ak v tej Tvorivej spoločnosti by mal všetkého dostatok? Reálne, táto spoločnosť sa už buduje. A čím pevnejšie základy spravíme dnes, taký bezpečný dom aj postavíme.

Ako začať?

Proste len tak, keď vidíš niekoho smutného, alebo niekoho, kto potrebuje pomoc ( čo i len s odnosom nákupu takej babičke), tak to skús – a pocítiš ten taký „správny pocit“. A teraz si predstav, že veľa ľudí by takých bolo. 🙂

Čakáme na zmeny, nádeje vkládajúce do tých, na ktorých padla voľba náš všetkých.

20.03.2021

Všetci sme ľudia. Sme tu, aby sme žili. Čakáme na zmeny, nádeje vkládajúce do tých, na ktorých padla voľba náš všetkých. A kedysi sa rozhodlo, že niekto bude náš osud riešiť niekto za nás. Svoje práva sme predali. Svoje rozhodnutia tiež. Je potom jednoduché niekoho viniť, na niekoho ukazovať, nemusieť nič riešiť, iba kritizovať. Dokedy však sme v tomto [...]

Matovič spravil reálne skvelý job!

07.03.2021

Aj takto znel názor mojej známej. Je to osôbka, ktorá vidí z viacerých uhlov, no vždy navonok vyjde s tou „svetlou časťou“. Je to človek, ktorý každý deň maká na dobrovoľníckych projektoch do skorých ranných hodín. Nepreháňam, každý deň. To chce silného ducha. 🙂 GOOD JOB, MAN. “…spravil úžasnú robotu!” Prihodil do ohňa pár dní po nástupe do [...]

My ako 99% nerobíme nič. Za to 1% profesionálnych klamárov maká jak ďábel.

01.03.2021

Tento článok píšem na popud info o povinnom zavedení respirátorov a zákazu vychádzania po 20.00hod. Toto jedno percento je dnešným odrazom našej doby nežitia. Správy v TV pozerajú od dôb korony akcie aj tí, ktorí TV news pozerali sporadicky. Pretože chcú byť v obraze – no kam smerujeme svoju pozornosť, tam aj sme, drahí moji priatelia. Kam toto naše [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 21289x
Priemerná čítanosť článkov: 3041x

Autor blogu